2159 Views

Victoria Hæstad Bjørnstad: – Fikk gåsehud

Desember 01, 2017
Skrevet av:

administrator

AVGJØRENDE: Vinneren Simona Aebersold fra Sveits (RØD) løper et perfekt høyreveivalg og bruker 12.35 på 2526 meter. Victoria Hæstad Bjørnstad (RØD) tar samme veivalg, men gjør en dårlig ut- og inngang: 15.57 på 2658 meter. Marie Olaussen (BLÅ) bruker 15.01 på et veivalg rett på som måler 1787 meter.

– Det var kjempekult å høre jubelen inn på oppløpet. Jeg fikk helt gåsehud, forsikrer Victoria Hærstad Bjørnstad. Og jubelen var vel fortjent. Andreårs junioren gjorde nemlig et knalløp og vekslet to minutter før neste lag. Ingrid Gulbrandsen beholdt ledelsen, mens en noe indisponert Marie Olaussen på siste etappe sørget for norsk bronse på stafetten. – Vi snakket ikke mye om medalje på forhånd, men det var noe alle innerst inne ønsket. Jeg skjønte etter hvert at jeg var i ledelsen på min etappe, men at jeg skulle være to minutter foran i mål, var nesten magisk, innrømmer ungjenta fra Fossum.

IMPONERTE: Foruten bronse på stafetten, løp Victoria Hæstad Bjørnstad inn til tre plasseringer blant de sju beste individuelt. Det var Fossumjenta strålende fornøyd med.

VELDIG FORNØYD

Foruten stafettbronse og 4. plass på mellomdistansen, løp også ungjenta inn til en imponerende 6. plass på langdistansen samt 7. plass på sprinten. – Det er jeg veldig godt fornøyd med. Jeg hadde håpet å hevde meg på en distanse eller to, men ikke at jeg skulle løpe så bra på alle distanser. Det er det jeg gleder meg mest over, forteller hun. Et lite skår i gleden er det likevel: 11. posten på mellomdistansen. – Den løp jeg rett forbi. Jeg så posten og at ei annen jente stoppet for å stemple, men trodde hun hadde misforstått. I stedet var det jeg som tabbet meg ut da jeg holdt tommelfingeren over posten, sier hun. TAPTE EN MEDALJE

TAPTE EN MEDALJE

Tabben kostet Victoria 20 sekunder – og mest sannsynlig en VM-medalje i hennes andre juniormesterskap. – Men det var jeg som gjorde feilen, og uansett er motivasjonen helt på topp etter junior-VM. Jeg har fortsatt to år igjen som junior, og nå går jeg bare og gleder meg til hver trening. Det er helt topp, og jeg er kjempegira på å jobbe knallhardt for å gjøre det enda bedre i Ungarn neste år, avslutter en strålende fornøyd Victoria Hæstad Bjørnstad.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy