1237 Views

Vil vie veteranene oppmerksomhet

November 21, 2017
Skrevet av:

administrator

TEKST: TOMMY GULLORD Foto: Bjørn Harry Schønhaug, Varden

– Vi ønsker å komme i kontakt med deltakere i den første galoppen i 1965. De må gjerne melde seg, så skal de få en invitasjon hit og en aldri så liten påskjønnelse i form av kaffe og kaker – enten de melder seg som deltakere eller publikum, sier løpsleder for junior-VM på Rauland, Dag Ausen. Han mener junior-VM på flere måter er helt avhengig av samspillet med Sørlandsgaloppen. – Det skaper en ramme rundt arrangementet og gir oss en økonomi som blant annet gjør det mulig å investere i storskjermproduksjon sammen med NOF. – Vi ser at noen klubber mobiliserer for å støtte opp om egne, potensielle VM–juniorer, sier løpslederen.

Ifølge Ausen har arrangøren bevisst forsøkt å integrere Sørlandsgaloppen i junior-VM på en best mulig måte. – Det er stort sett de samme arenaer. Løpene går tilnærmet samtidig og delvis i samme terreng, sier Dag Ausen, som forventer drøyt 300 deltakere fra 35-40 nasjoner til årets junior-VM i Rauland i starten av juli. I tillegg håper han på 2500 og drømmer om 3000 deltakere i jubileumsutgaven av Sørlandsgaloppen.

43 NORSKE MEDALJER

På 25 mesterskap har Norge sanket 43 juniormedaljer. Sverige topper som statistikken med 69 medaljer, Finland har 56, Danmark 31 og Sveits som de siste årene til dels har dominert i senior–VM har 27.

50 år med galopp

JWOC Tour – Sørlandsgaloppen 2015 arrangeres i Vest–Telemark som en del av junior VM 2015 med fem løp, der fire løp teller i sammendraget. Det første løpet går i Høydalsmo – nøyaktig her 50 årsjubilanten Sørlandsgaloppen startet for 50 år siden. Som den gangen flytter «galoppen» seg videre til Rauland. Her vil de fire siste løpene gå parallelt med junior VM med mål på felles arena, og i samme herlige terreng som arrangørene serverer til verdens beste juniorer.

Tidenes beste

Bare en gang har junior–VM gått utenfor Europa. Mesterskapet i Dubbo i Australia i 2007 ble tidenes beste for Norge. Ni medaljer – derav fire gull med Olav Lundanes (x 2) og Siri Ulvestad som individuelle vinnere i tillegg til jentenes stafettgull.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy