1095 Views

VM-sjefen godt fornøyd med første test

Desember 05, 2017
Skrevet av:

administrator

TEKST: WOC 2019

Det sa styreleder Sigmund Vister i WOC 2019, etter en vellykket helg i starten av september da OK Moss og Varteig OL arrangerte Euromeeting for løpere fra 11 landslag. Vister er styreleder i organisasjonen med o-klubber i Østfold som skal arrangere VM i orientering om snaut to år i området Mørk, 15-20 kilometer sør for Spydeberg. Den eksakte arenaplasseringen er ifølge Vister ikke spikret enda.

ALT ETTER BOKA
Styrelederen synes det var betryggende å se at alt fungerte perfekt i den første internasjonale testen foran verdensmesterskapet. – Jeg hadde stresset at vi skulle gjøre dette gjennomført bra fra første stund. At vi skulle levere arrangementer som har den internasjonale dimensjonen med alt fra info-bulletiner, lagledermøter, modell-konkurranse og omkledningstelt til livetracking på nettet og god resultatservice, sa Vister. – Euromeeting har vist at vi klarer å samarbeide godt på tvers av klubbgrensene. OK Moss og Varteig OL leverte fl otte arrangementer. Jeg vil også fremheve innsatsen Marianne Kahrs fra Fredrikstad SK – fi nt sparret av klubbvenninnen Heidi Bagstevold – gjorde på infofronten for de 11 deltakende nasjonene. Og Tormod Jensen fra Sarpsborg OL har vært god å ha som kontrollør, oppsummerte Sigmund Vister – som selv representerer Indre Østfold OK. I bakhånd har WOC 2019 også Halden SK, som i uka etter Euromeeting leverte en fl ott NM-uke.

BARE SVENSK: Tidobbelt svensk i dameklassen på jaktstarten i Euromeeting. Fra venstre Linne Golsæter, Johanna Öberg, Josefi n Tjernlund, Helena Karlsson, Sara Hagström og Lilian Marie Forsgren.

10-DOBBELT SVENSK
Sportslig vil helgen bli husket for prestasjonene til estiske Timo Sild og de suverene svenske damene. Prologen og jaktstarten gikk i Våler, bare noen kilometer fra terrenget som skal brukes under VM om to år. 11 nasjoner deltok, de fl este med sine nest beste løpere. Nivået var likevel meget høyt. Og for å begynne med kvinnene: I prologen fredag lyktes det den britiske toppløperen Catherine Taylor å gå helt til topps, men i jaktstarten lørdag dokumenterte svenskene sin dyktighet og bredde ved å legge beslag på de ti (10!) første plassene. – Terrenget var ganske svensk. Det var teknisk krevende, og svensker er bra o-teknisk, sa vinner Johanna Öberg, som har gull fra stafett og sølv og bronse fra mellomdistanse fra juniorverdensmesterskap. På langdistansen i skogene ved Rudskogen Motorsenter søndag «nøyde» de svenske damene seg med dobbeltseier. Alva Olsson vant foran Josefi n Tjernlund og med britiske Jo Shepherd på tredjeplass.

SILD I EN GOD STIM
På herresiden fi kk vi derimot samme vinner både lørdag og søndag. Svenske Anton Johansson vant prologen fredag, men i jaktstarten tok Timo Sild fra Estland relativt raskt ledelsen og holdt unna alene i tet til en sterk seier. – Terrenget er tøft å løpe i, men sikten er god og jeg tror ikke det blir mye bomming i VM, sa Sild etter innsatsen på et kart han likte veldig godt. – Det som stod på kartet var veldig tydelig å se i terrenget. Men løpbarheten over høyder som var markert med hvitt varierte, og kanskje nordmennene vet når høydene er lettløpte og når de ikke er det? Undret Sild. Han vil lære seg terrengtypen enda bedre, for målet for WOC 2019 er allerede klart: – Att spö Olav! Altså å knuse Olav Lundanes. – Han knuste meg under VM hjemme i Estland i sommer. Om to år er målet å få revansje og knuse ham i Norge, smilte Timo Sild. Han fulgte opp seieren på jaktstarten i Våler lørdag med å gi gass og vinne den krevende langdistansen i skogene ved Rudskogen Motorsportsenter søndag, mer enn fi re minutter foran svenskene Rassmus Andersson og Ola Martner.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy