1211 Views

Waaler historisk

Desember 01, 2017
Skrevet av:

administrator

TO GULL: Lars Jakob Waaler ble historisk med VM-gull både i Pre-O og TempO. Her i aksjon under fjorårets VM i Strømstad.

TEKST: IVAR HAUGEN

– Det er utrolig gøy å være førstemann som vinner VM-gull både i Pre-O og TempO, sier Lars Jakob Waaler når han ser tilbake på årets VM. – Å ta et VM-gull også på stafetten hadde vært moro. Nå har vi i hvert fall et norsk lag som er godt nok til det, fortsetter den norske veteranen. VM-gull på TempO tok han i Sverige i fjor. I årets mesterskap innledet han noe beskjedent på den samme øvelsen: – Jeg kom nok kanskje litt i forsvarsposisjon, og da ble resultatet skuffende, forklarer Waaler etter 18. plass på distansen. Da er det godt å ha lagkamerater som kan levere:

HOLDT HODET KALDT

– Jeg visste at jeg kunne ha muligheten til å gå til topps om jeg lyktes. Men det gjelder – som i alle andre mesterskapssituasjoner – å prestere akkurat den dagen. Og jeg klarte å holde hodet kaldt da de andre kanskje ble litt stresset, sier Vetle Ruud Bråten som vant VM-gullet på TempO. Da Martin Aarholt Waaler fulgte opp med sølv, var det starten på et aldri så lite VMeventyr i Litauen. – Dobbeltseier på TempO samt gull og bronse på Pre-O siste dag, var de to høydepunktene for oss under mesterskapet, sier den norske laglederen Knut Ovesen. For da Lars Jakob Waaler vant sitt VM-gull på den tradisjonelle Pre-o øvelsen, tok Geir Myhr Øien bronsen. I tillegg ble det sølv i stafetten i åpen klasse, samt bronse i stafetten i klassen for para i det som er tidenes norske uttelling i VM i Pre-O:

ERFARING

– Vi har reist mye ut og konkurrert. Rett og slett bygget opp erfaring og kompetanse over tid. Det skal vi fortsette med, sier lagleder Knut Ovesen som en forklaring på suksessen. – Det norske laget er jevnt godt med mange å spille på. Alle på laget har kapasitet til å ta medalje, og da blir det mindre press på den enkelte, supplerer gullvinneren fra Pre-o. Da bør tiden være moden for at Waaler gjør sin medaljesamling fra VM komplett, med VMgull også i stafett. – Vi får satse på det, sier Waaler med et smil, og fortsetter: – Men spørsmålet er nesten om jeg klarer å komme på laget, for vi har såpass sterk konkurranse internt nå om dagen. Uansett er det bare positivt da det virker skjerpende på hver enkelt.

GULLGUTT: Vetle Ruud Bråten tok VM-gull i TempO.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy