1817 Views

Nord og ned

April 05, 2019
JUBEL: I IL Koll jubles det over gaven fra Sparebankstiftelsen DNB. Fra venstre trener Elling Fossheim Asplin, Christian Fredrik Borg, Pauline Myklebust, Pål Myklebust, Johan Lunde (bak med elggevir), Bernt Christian Hellerud, Heidi Tronbøl og Tobias Tronbøl Lium. FOTO: IL KOLL
Skrevet av:

administrator

Stafettgutta Galla-nominert

Trioen som sikret norsk VM-gull i stafett for tredje år på rad var blant kandidatene til Årets lag på Idrettsgallaen i Stavanger den første helga i januar. Trioen Gaute Hallan Steiwer, Eskil Kinneberg og Magne Dæhli måtte imidlertid se hopplandslaget stikke av med seieren, etter blant annet gull i laghopp i OL og VM i skifl yvning. Juryen besto av Karen-Marie Ellefsen, Hanne Haugland, Lise Klaveness, Jan-Erik Aalbu, Kjetil André Aamodt, Knut Holmann og toppidrettssjef Tore Øvrebø.

GALLA-GUTTER: Festkledte Magne Dæhli (f.v), Eskil Kinneberg og Gaute Hallan Steiwer på Idrettsgallaen. FOTO: PRIVAT

Pengedryss over IL Koll

IL Koll har fått eventyrlig hjelp fra Sparebankstiftelsen DNB for å bidra til bedre orienteringsopplæring i skolen og et bedre tilbud i idrettslaget. Oslo-klubben fi kk hele 450.500 kroner fra stiftelsen til prosjektet «Bedre skole og bedre idrettslag» som vil pågå fram til forsommeren 2020
– Det oppleves helt fantastisk. Koll Orientering er en klubb i kraftig vekst. Denne gaven gjør at vi kan løfte klubben til et enda høyere nivå, sier Pål Myklebust, som er leder i orienteringsgruppa til orientering.no.

Endringer i løpsavgiften

På Forbundstinget i mars 2018 ble det vedtatt å endre reglene for løpsavgift fra 1. januar 2019. I Protokollen fra Forbundstinget heter det:
«Det skal betales løpsavgift til NOF for alle påmeldte deltakere (ordinære, etteranmeldte og direktepåmeldte) unntatt småtroll, i o-løp, pre-oløp, ski-o-løp og sykkel-o-løp.
Løpsavgiften fastsettes til 30% av påmeldingskontingenten i løp der denne er høyere enn kr.30,-. Det skal betales full løpsavgift av ordinære påmeldingskontingenter inkludert eventuelle etteranmeldingstillegg, uansett om en arrangørklubb dekker eller gir rabattert påmeldingskontingent til utvalgte løpere.
Innslagspunkt for løpsavgift endres til 50,-.»

Sprintligaen innledes i mars

Med bakgrunn i at det første rene sprint-VM arrangeres i Danmark 2020, ønsker Norsk Orientering i 2019 å utvide og forbedre tilbudet av gode sprintkonkurranser, og dermed gjøre det mer attraktivt å satse på sprintorientering i Norge.
Derfor innfører en i år en Sprintliga, hvor målet er å tilby konkurranser av høy kvalitet med gode kart, interessante løyper og sterkt startfelt jevnlig gjennom hele sesongen. Den første konkurransehelgen er i Stavanger siste helgen i mars. Da handler det om prolog og jaktstart 30. mars, før en har prøve-NM i knockout-sprint 31. mars.

Verdens o-dag 15. mai

Verdens o-dag ble første gang arrangert 11. mai 2016. Siden den gang har dette arrangementet – hvor målet er at fl est mulig barn og unge skal oppleve orienteringsglede – vokst år for år.
I Norge ble det ny rekord i 2018 med 35.094 registrerte deltakere og 243 arrangementssteder. I 2019 er målet minst 250 arrangementer og 40.000 deltakere.
Og Verdens Orienteringsdag 2019 er 15. mai, men alle o-arrangementer i perioden 15.-21. mai kan registreres.

Author: NOF

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy