2799 Views

– Har ikke følelsen av et konstant press

November 22, 2017
Skrevet av:

administrator

TEKST: JENS O. KLØVRUD

– På skolen har trener Eskil Gullord vært veldig «på» at jeg må tenke på totalbelastningen fordi kroppen fort blir påvirket av lange dager. «Er du sikker på at du skal ha så lang økt», spør han stadig. I Asker Skiklubb er Jorun Ruud opptatt av at jeg lytter til kroppen, at jeg skal kjenne etter om jeg er sliten, sier Synne. Hun er takknemlig for at hun har folk rundt seg som er flinke til å stille spørsmål.

Synne er i likhet med Tilla Farnes Hennum aktiv også vinterstid. Under ski-O-NM på Totenåsen delte venninnene like godt gullet på langdistansen. – Jeg satser mest på orientering, men det er veldig fint å kunne ha ski-o på vinteren. Ha et litt annet fokus, men likevel være inne i o-bobla. Det er hyggelig på ski-o-løp. Vi er ikke så mange, men det er godt samhold, mange å skravle med.

Ei plagsom hofte satte noen treningsbegrensninger rett før avreise med Wang Toppidrett til Alicante først i mars, ellers har Synne berget fint. Men hun er klar over viktigheten av å kjenne etter. – Jeg har hatt litt plager med leggene gjennom sesongen. Nå ser det bra ut. Det har blitt mest ski gjennom vinteren, men jeg har løpt hardøkter på hardt underlag for å forebygge slik at beina ikke får sjokk når sesongen starter.

Annenårsjunioren innrømmer at det i perioder er slitsomt med program fra 06.30 til etter kveldstrening. – Likevel har jeg ikke følelsen av et konstant press. De er flinke på Wang. Vi kan si ifra å få en grei ordning. Lærerne er fleksible og gir utsatte leveringer om vi føler det er nødvendig i forhold til totalbelastningen.

– I tillegg er jeg takknemlig for oppfølgingen jeg får hjemme. Middagen er klar når jeg kommer. De kjører og hjelper, og får min hverdag til å gå rundt. Når Asker Skiklubb møtes til trening er totalbelastningen på unge ivrige løpere også en del av bakteppet. – Vi har jentemøte en gang i måneden. Et statusmøte – «Hva skjer. Har noen i gjengen fått noen skader? Hvorfor?». Vi hjelper hverandre så godt som mulig for å unngå belastningsskader.

Ivrige Synne vet at hun kan bli litt ivrig – at hun skal ta det rolig når hun skal ta det rolig. Om ikke kan hun raskt straffes. – Jeg har vel en tendens til å kjøre litt for hardt på rolige økter, i n n r ø m m e r Synne som markerte seg allerede i sitt første juniorår. Hun har lyst på mer. – Jeg ser at jeg har muligheter for å gjøre det bra. At der er lov å håpe på å kunne komme til internasjonale mesterskap med Norge på ryggen. Det er jo det jeg vil.

SYNNES HVERDAG

06.30-07.00: Buss Tranby–Nationalteateret 07.15-07.45: T-bane til trening 08.00-10.00: Trening Bislett / Heminghallen 10.45-15.30: Skole 16.00-16.30: Buss Tranby 17.00: Hjemme Tirsdag, onsdag, fredag ettermiddag: Klubbtrening/egentrening

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy