1571 Views

Ikke perfekt … Men 5 sikre løp for NTNUI

Den massive gjengen med grønn-gule studenter fra Trondheim gjør seg bemerket på Tiomila. På arenaen - og i skogen. Fem jevnt, gode etapper ga 5. plass til NTNUI-damene.

Juli 14, 2022
Skrevet av:

Jens O. Kløvrud

FORNØYDE: Fra venstre Emma Arnesen, Ingrid Gulbrandsen, Ane Dyrkorn, Ingrid Lundanes og Anu Tuomisto. FOTO: JENS O. KLØVRUD

Da finske Anu Tuomisto løp NTNUI inn som femte lag 6.58 bak Nydalens SK, var det fornøyde lagvenninner som ventet i målområdet.

Etterpå var Emma Arnesen, Ingrid Guldbrandsen, Ane Dyrkorn, Ingrid Lundanes og Ane Tuomisto enige.

Det var ikke en perfekt stafett, men fem sikre løp.

Og det har de rett i. Vekslingsplasseringene 28 – 23 – 5 – 7 -5 kom etter gode løp.

– Vi satte ikke noe resultatmål, men visste at vi hadde et bra lag. Med to samlinger i området i tillegg til precampen, visste vi omtrent hva som ville møte oss.

Dyrkorn-oppvisning

Det gjorde tydeligvis Ane Dyrkorn som brakte de grønn-gull helt opp i kampen om en pallplass med dagens bestetid på den lange 3. etappen.

– Jeg hadde jo ganske mange lag like foran og hadde hentet inn flere etter det lange førstestrekket. Derfra forsøkte jeg å legge meg foran, men det var godt å ha lag i ryggen, sa Ane beskjedent etter sin oppvisning.

23-åringen fra Eiker har tatt steg for steg de siste årene og vil utvilsomt være med i kampen om en billett til sprint-VM i Danmark.

– Jeg har fått trent jevnt og godt gjennom vinteren, uten å ha vært skadeplaget, forklarer hun.

– Skled forbi posten

Før det hadde Emma Arnesen som har lang erfaring med førsteetapper i Byåsens drakt og Asker-jenta Ingrid Guldbransen sørget for at Trondheimsstudentene hang godt med blant lagene som kjempet bak Nydalen.

– Jeg var godt framme den første delen, men ble etter hvert sliten. Jeg måtte slippe for å ha kontroll, sier Emma som vekslet 3.42 bak på åpningsetappen.

UTEN ANDRINE: Mens Lillomarkas Andrine Benjaminsen (til høyre) kjempet OK Pan Århus opp fra 5. til 4. plass på siste etappe, kjempet Lillomarkas yngre damer i gamleklubben seg gjennom stafetten til det som til slut ble en 207.plass. Netta Bar-Nathan (over) gjorde unna åpningsetappen og kom inn til 166. plass. FOTO: JENS O. KLØVRUD

– Jeg tapte nok et minutt på et veivalg, men hadde ikke forventet et per-fekt løp. Jeg er fornøyd, sier Ingrid Gulbrandsen om sin annenetappe og 6.22 bak Nydalen.

– Det er nok jeg som hadde den største bommen, sier Ingrid Lundanes om sin nest-siste-etappe. Hun snakker om den 12. posten.

– Jeg skled forbi posten, måtte snu – og tapte nær to minutter til lagene rundt.

OPPHENTING: Tyrving ILs Marion Aebi som seinere løp verdenscupåpning for Sveits, gjorde en sterk andre etappe da hun klatret fra 94. til 19. plass på andre etappe og tok inn nær to minutter på teten. Sammen med Kristine Fjeldbo, Linnea Holst, Ida Tiltnes Nørbech og Mina Jørgensen, ble det til slutt en 42. plass. FOTO: JENS O. KLØVRUD

Ekstrasving

Da Anu Tuomisto (23) ble sendt ut som sjuende lag på den siste etappen, var det flust av verdenstopper foran og bak. Det stresset ikke medisinstudenten fra finske Wasa. Hun har ambisjoner om VMmedaljer også selv.

– Jeg prøvde å gjøre mitt eget løp. Det gikk stort sett bra, bortsett fra et dårlig veivalg og en ekstrasving mot tredje siste. Der mistet jeg muligheten til å spurte mot Andrine, Tove og Lisa, sier Anu som holdt lagene tett bak på avstand på de siste løpsstrekkene.

GOD ÅPNING: Kaja Winsnes Nordhagen har levert gode løp opp gjennom årene og åpnet godt for Ås UMB da hun kom inn på 31. plass etter 1. etappen. Så ramlet Follo-laget nedover og ble til slutt nummer 137 i damestafetten. FOTO: JENS O. KLØVRUD

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy