Veteran-VM

Mor og sønn dominerte

Mor og sønn Kvaal Østerbø dominerte og hentet hjem medaljer på samtlige distanser i veteran-VM i Italia. Torid Kvaal løp inn til to gull og en sølvmedalje, sønnen Øystein Kvaal Østerbø ett gull og to sølv.

– Det ble bommet årsverk

Unni Strand Karlsen (D65) og ektemann Tom A. Karlsen (H70) kan trygt kalle seg veteraner i World Master. Ikke på grunn av alder, men for antall starter - og også antall ganger på pallen.

Dominerte i Veteran-VM

Øystein Kvaal Østerbø gjorde rent bord og vant samtlige tre distanser i Veteran-VM i Ungarn. I tillegg ble det medaljer både til mor Torid Kvaal og far Gunnar Østerbø.

Stafettspe Sialisten

- Det var nok stafettene som trigget meg mest, sier Bernt Bjørnsgaard. Etter både gull og sølv i VM, fire seire i Tiomila og like mange på Jukola har ikke 48-åringen plaget sportsforhandlere med innkjøp av nytt o-utstyr etter at han la opp i 2005.

Har store ting på gang

Magne Dæhli løper for medaljer både på mellomog langdistansen i Tsjekkia. Uansett venter det store ting på hjemmebane etter VM.

Helse i hvert skritt

Dagfinn Føllesdal var blant nærmere 40 veteraner over 80 år på veteranmesterskapet på Ringerike. – En fin måte å holde seg i form på, sier 87-åringen fra Oslostudentenes IK.

Mer nervøs da sønnen vant Vasaloppet

På Ringerike ble det seier både på sprinten og mellomdistansen til Gerd Bjørseth fra Krokstadøra i D65. Et drøyt halvår tidligere vant sønnen prestisjefylte Vasaloppet.

Petter – alltid på farten

Han holdt oppe med orientering i 20 år. I 2007 fant Petter Gullikstad fram igjen knottsko og kompass, og nå er det få som farter mer på o-løp enn H60-løperen fra Roros.

Ubeseiret i dette årtusenet

Så gjorde han det igjen, Sigurd Dæhli. Vant langdistansen i veteran-VM i Latvia med over sju minutter. Ren utklassing, med andre ord.