1908 Views

Fra forlover til VM-stafett med storesøster

I fjor sommer var Marie Olaussen forlover da storesøster Kamilla giftet seg med Gaute Hallan Steiwer. Nå skal alle tre til VM, søstrene endog på samme stafettlag.

Juli 15, 2021
NÆRT FORHOLD: Søstrene Marie og Kamilla Olaussen (etter bryllupet - Steiwer) har alltid hatt et nært forhold. I VM skal de løpe stafett sammen. FOTO: PRIVAT
Skrevet av:

Tommy Gullord

NÆRT FORHOLD: Søstrene Marie og Kamilla Olaussen (etter bryllupet - Steiwer) har alltid hatt et nært forhold. I VM skal de løpe stafett sammen. FOTO: PRIVAT

Det blir en aldri så liten historisk milepæl Kamilla og Marie står for når de sammen med Andrine Benjaminsen skal forsvare de norske farger på kvinnestafetten.

Aldri før har to søstre løpt på samme lag for Norge i en VM-stafett.

Brødrene Harald og Øivind Thon er de eneste som har gjort det i en VM-stafett for menn. I 1983 tok de gull sammen med Morten Berglia og Tore Sagvolden i Ungarn.

Spesielt

– Det blir spesielt å løpe VM-stafett sammen med Kamilla. Vi har jo løpt klubbstafetter sammen i Fredrikstad mange ganger, men VM-stafett blir noe annet. Det blir en drøm, forsikrer Marie Olaussen.

Storesøster er helt enig.

– VM-stafetten blir på en måte neste steg, noe helt annet enn Jukola og NM-stafetter. Jeg blir ekstra spent av å tenke på det.

Begge innrømmer at de står hverandre veldig nær, snakker sammen omtrent hver dag og hjelper og støtter hverandre når det er nødvendig.

– Kamilla har betydd mye for meg. Og generelt er vi en familie med tette bånd, påpeker Marie.

Det siste året har imidlertid de to vært adskilt. Mens Gaute og Kamilla bor i Fredrikstad, er Marie og samboer Emil Svensk bosatte i Falun.

– Det har vært spesielt, men vi har likevel pratet sammen omtrent hver dag, sier storesøster Kamilla Steiwer.

Hun sliter fortsatt med en skade i kneet som gjør henne litt usikker før VM.

– I testløpene gikk det overraskende bra. Langdistansen valgte jeg å stå over, sier Kamilla som er tatt ut til begge de to individuelle skogdistansene.

– Jeg kommer til å ha fokus på mellomdistansen. Den kommer først. Så får jeg vurdere om jeg tror jeg tåler en langdistanse i tillegg til stafetten også. Det smerter litt å tenke på akkurat det, innrømmer hun.

Nødskrik

Også Marie har slitt med en skade. I august i fjor «trynet» hun på sykkel. Resultatet ble et vondt kne.

– Det var fem måneder i vinter – fra november til mars/april – der jeg ikke løp noen ting. Jeg føler jeg rakk testløpene med et nødskrik. Jeg håpet selvfølgelig å kvalifisere meg til VM, men det var ikke noe jeg kunne ta for gitt.

I Tsjekkia-VM løper hun mellomdistansen i tillegg til stafetten.

– Det er en spesiell terrengtype som gjør det vanskelig å forutsi hvordan det vil gå. Det betyr enormt mye om du «går reint» eller ikke. Derfor er det viktig å prøve å minimere tidstap på en distanse der jeg føler alt kan skje, vurderer Marie Olaussen.

Den vurderingen støtter storesøster Kamilla. På VM-testens mellomdistanse viste hun imidlertid at hun behersker den terrengtypen.

Funka bra

– Det funka veldig bra da. For meg er det også en fordel at den distansen kommer først, og jeg vet jeg kan prestere på et ganske høyt nivå når ting stemmer.

Kamilla innrømmer imidlertid at det siste året har vært tøft.

– Det har vært mentalt slitsomt, men jeg har også trent meg opp til å ha riktig fokus. Jeg må bare stole på at kroppen fungerer, og innstille meg mentalt på å få ut det beste på langdistansen, sier Kamilla Olaussen.

For to år siden var hun med på stafettlaget som fikk den bitre 4. plassen på hjemmebane i Østfold. I Tsjekkia håper Kamilla på medalje sammen med lillesøster Marie.

13- Det er absolutt mulig, forsikrer de to.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy