1225 Views

Har store ting på gang

Magne Dæhli løper for medaljer både på mellomog langdistansen i Tsjekkia. Uansett venter det store ting på hjemmebane etter VM.

Juli 13, 2021
OPTIMIST: Magne Dæhli har slitt med skader, men er i VM-rute og optimistisk. Foto: Ivar Haugen
Skrevet av:

Tommy Gullord

OPTIMIST: Magne Dæhli har slitt med skader, men er i VM-rute og optimistisk. Foto: Ivar Haugen

– Stigende, svarer Magne Dæhli når vi spør hvordan det står til en måned før VM.

Med det mener han formen og mulighetene for å kjempe om en ny individuell VM-medalje. For to år siden tok han sin første da han løp inn til bronse på mellomdistansen i Østfold.

Bekymret før testløpene

Egentlig var haldenseren fra Løten mer bekymret for testløpene enn det forestående mesterskapet i Tsjekkia.

– Jeg følte jeg hadde dårlig tid formmessig til å «kvale» for VM. I tillegg hadde jeg ikke fått vært så mye i Tsjekkia som jeg hadde håpet, sier han.

Men en måned før det braker løs i Doksy, mener han det er tid nok til både å finne formen og finpusse teknikken.

– Jeg tror jeg har en medalje innen rekkevidde dersom jeg gjør alt riktig. Hvis jeg ikke hadde trodd det, kunne jeg like gjerne vært hjemme og trent.

To veldig ulike terrengtyper venter på de individuelle skogdistansene i VM. Magne tror begge deler bør passe ham bra.

– På mellomdistansen blir det litt mer generelle ferdigheter og teknikk, mens det blir mye taktikk og veivalg på langdistansen, påpeker han.

Bryllup og fødsel

I de siste mesterskapene har han vært fast ankermann på det norske stafettlaget. Flere ganger har han avgjort til Norges fordel på imponerende vis, før det gikk skeis i Østfold for to år siden.

I Tsjekkia blir han bare reserve på stafettlaget. – Jeg ville jo gjerne løpt stafetten. Men slik VM-programmet er lagt, føles det også som en bra ting. Med tanke på langdistansen kan det være gunstig. Nå slipper jeg å løpe en etappe kvelden før.

«Slipper unna» gjør han ikke når han kommer hjem. 23. juli gifter Magne seg med Kine Hallan Steiwer. I august venter de sitt første barn, Odin.

– Da kan enten verdenscupen i Idre eller Jukola litt seinere i august ryke. Jeg håper i hvert fall å være vaksinert slik at det ikke noen hindringer i veien når vi kommer dit, avslutter Magne Dæhli.

TO SJANSER: Gaute Steiwer skal løpe den korteste og den lengste distansen. Foto: Ivar Haugen
TO SJANSER: Gaute Steiwer skal løpe den korteste og den lengste distansen. Foto: Ivar Haugen

Kontraster for Gaute

Gaute Steiwer løper den korteste og den lengste distansen i VM. – Det er jo et lite poeng at det er de to distansene som lengdemessig står lengst unna hverandre, sier 31-åringen.

Likevel ser Gaute likheter mellom de to distansene og måten å forberede seg på den siste måneden før mesterskapet i Tsjekkia.

– Det handler om hardt underlag for begge og bakketrening for en langdistanse med 1100 høydemeter, forsikrer han.

De siste årene har han fokusert mest på nettopp «langen». I Tsjekkia håper han å bli blant de 10 beste individuelt for første gang i VM.

– Det er et opplagt mål på begge distansene. Men jeg drømmer også om pallen og medaljer. Uansett handler det om å gjøre gode prestasjoner, påpeker han.

I tillegg er Fredrikstad-løperen også reserve både på mellomdistansen og stafetten. I 2018 måtte han i siste liten erstatte en småsyk Olav Lundanes på VM-stafetten i Sverige. Det endte med gull i debuten.

– Jeg ønsker jo ikke at noen skal bli syke eller skadet, men har lært hvor viktig det er å være mentalt forberedt på en stafettetappe på kort varsel. Det vil jeg være nå også. Men jeg er innstilt på at jeg bare skal løpe den første og siste VMdistansen. Da blir det god tid mellom løpene, og det skal jeg bruke mentalt for alt det er verdt, sier Gaute Steiwer.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy